Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1.4.1.2. Realitzar i implementar un Pla de Formació per a l’ocupació orientat a les necessitats ocupacionals actuals de les empreses del territori i als nous sectors econòmics del municipi que s’obrin

Fer pla formatiu per a millorar les competències laborals de les persones que busquen feina. Aquest Pla formatiu, anirà lligat en gran part a programes de subvencions d'altres administracions (SOC / DIBA). Pla anual amb formacions especifiques per cada any.

Observacions:

Aquest Pla de formació s'ha vist alterat per la situació creada per la pandemia de COVID. S'ha reorganitzat fent formacions on line de curta durada adaptades a les necessitats produïdes per la pandemia (formació especifica de mesures sanitàries per a persones que busquen feina com per a persones treballadores).

Per altre banda, les convocatòries de programes amb formació d'altres administracions, han alterat els seus calendaris i per tant s'han iniciat amb retard programes previstos, com és el cas del Programa Garraf Singular. Aquest programa s'inicia a desembre de 2020 i finalitzarà a juliol de 2021. 

S'ha realitzat un nou programa Garraf Singulars 2021 que finalitzarà a finals del 2022.

S'ha vist la necessitat de programar de forma especial, formació lligada amb el sector de la salut i la dependencia (aux. de geriatria per a residències i a domicili), per la qual cosa s'ha arribat a un acord per fer aquesta formació a través de la Fundació Hospital de Sant Joan Bautista, que te aules homologades per a la seva realització. Aquesta programació es farà entre desembre de 2020 i desembre de 2021.

S'ha realitzat un programa especific en el sector de l'hostaleria degut a la dificultat de cobrir les ofertes de treball. Aquest projecte inclou la realització de capsules formatives per a les persones que vulguin treballar en el sector.

https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ocupacio/suport-a-locupacio-en-el-sector-de-lhostaleria-i-la-restauriacio-2023

Jutificació del retard:

El pla formatiu per els dos anys 2020 i 2021 ja ha finalitzat. Actualment hi ha planificat el Pla formatiu 2022 que finalitzarà a en funció de la durada de cada programa (hi ha programes que agafen dues anualitats).

Dates:

  • Data d'inici prevista:
  • Data de fi prevista:
  • Data d'inici real:
  • Data de fi real:

Departament: